Translate

Tuesday, 26 July 2016

Baong Belaga untuk Yayasan Sarawak


Minggu ini amat meletihkan sekali, selepas berkampung di Miri untuk SUKMA, aku terus menyambung persediaan untuk jamuan makanan Lawatan Pegawai dari Yayasan Sarawak dan Pegawai Pendidikan Daerah Baram beserta Rombongan di SMK Long Lama. 

Jadual makan dimulakan pada sebelah malam dan keesokkan hari di mula pula seawal jam 7.30 pagi, rehat sebentar jam 10 pagi dan berakhir makan tengahari jam 12.30 petang.



Ikan Tengiri masak Kari dan ayam masak merah pembuka tirai untuk malam tersebut.





Tiada apa yang hendak aku tuliskan dalam entri kali ini. Semuanya bercorak santai dan relax sahaja namun lebih kepada sudut gambar.














Untuk makan tengahari, mereka minta agar disediakan makanan ala kampung. Apabila di sebut Ala Kampung, wajib ada belacan dan ulamnya, ayam panggang dan Ikan Baong masak asam. Sayangnya aku tak sempat ambil gambar menu tersebut. Ikan baong di-tempah khas dari Bakun Belaga, mengambil kesempatan di atas Perjalanan Trip memancing sahabat baik yang memang pergi di sana. Berpesan agar membawa balik Ikan Baong tersebut untuk Jamuan ini.

Kenangan Catering untuk kali ini, adalah yang berwarna "silver' 4 biji dalam gambar tersebut.



No comments:

Post a Comment